Kedves Ügyfél! A COVID-19 járványügyi helyzetre tekintettel igyekszünk az ügyfelek számára csökkenteni az ügyintézés során a Konzuli Hivatalban eltölteni szükséges idő hosszát. Időpontfoglalást megelőzően ezért az aloldalak alján található formanyomtatványokat előre kitöltve, PDF formátumban kérjük elküldeni a Consulate.OSL@mfa.gov.hu címre. Csak akkor foglalható időpont, ha a konzulátusi e-mail címről jóváhagyást kapott rá. Amennyiben jóváhagyást kapott a fenti e-mail címről az időpontfoglalásra, papírjai egészen biztosan megfelelően előkészítettek és így ha azokat magával hozza, a konzulátusi ügyintézés rövid és gördülékeny lesz.

 

TELEFONOS ÜGYINTÉZÉS ÉS IDŐPONTFOGLALÁS: Hétfő-Csütörtök 13:00-16:30, Péntek 13:00-14:00!

 

  1. Ügyfélfogadási rend

A konzulátuson főszabály szerint valamennyi ügyben csak előzetes időpontfoglalás alapján történik az ügyintézés, az alábbi ügyek kivételével:
- érdekvédelmi ügyek
- okiratok, dokumentumok kiadása (délelőtti, ügyfélfogadási időben)

Ügyfélfogadási idő:

Hétfő: 09:00 – 13:00

Kedd: 09:00 – 13:00

Szerda: 09:00 – 13:00

Csütörtök: 09:00 – 13:00

Péntek: 10:00 – 12:00 
 
Magyar és norvég ünnepnapokon a konzulátus főszabályként nem fogad ügyfeleket, illetve a Kormány által elrendelt igazgatási szünetek ideje alatt csak sürgősségi ügyintézés van. Ezek időpontjáról külön tájékoztató kerül fel a honlapra.

IDŐPONT FOGLALÁSA:

Időpont foglalását megelőzően kérjük, olvassa el az Alapinformációk menüpontot!

Időpont az alábbi elérhetőségeken foglalhat:

Telefonon H-Cs 13:00-16:30, P 13:00-14:00!

Telefonszám:  22-54-76-40 (2-es gomb) Magyarországról: 00-47-22-54-76-40 (2-es gomb)

E-mail: consulate.osl@mfa.gov.hu  (az egyszerűbb egyeztetés céljából kérjük, elsősorban telefonon keressen minket)

Főszabályként az ügyintézés kizárólag előzetes időpontfoglalás alapján történik.

A konzulátus rendkívüli leterheltsége miatt az e-mailekre nem tudunk azonnal válaszolni, ezért türelmüket kérjük. Az e-mail üzenetekre az üzenet beérkezése, illetve azok fontossági sorrendjében kerül sor, figyelembe véve azt is, hogy a nem a konzulátus hatáskörébe tartozó kérdésekre adandó válaszok hátrébb sorolódnak. Kérjük megértő türelmüket, igyekszünk mindenkinek a lehető leghamarabb válaszolni.

A nehézségek elkerülése érdekében kérjük, hogy a megjelölt időpontra pontosan jelenjenek meg. Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy késés esetén az ügyintézést nem tudjuk vállalni, így arra csak újabb időpont foglalásával kerülhet sor!

            2. Ügyintézés módja

A konzuli eljárásokhoz a kérelmet főszabály szerint személyesen, ügyfélfogadási időben, előzetes időpontegyeztetés alapján kell benyújtani, illetve az adott eljárást személyesen kell kezdeményezni.

Ahhoz, hogy minél több ügyfelet tudjunk fogadni, lerövidítettük az egyes ügyek ügyintézési idejétehhez azonban ügyfeleink segítsége is kell, ezért a kérelmezőknek előzetesen kitöltött adatlapokkal, illetve előkészített anyagokkal kell érkezniük. A konzulátuson a rövid ügyfélfogadási idők nem teszik lehetővé, hogy az ügyfelek a helyszínen kezdjék meg az adatlapok kitöltését. Ezért - a többi ügyfél érdekében  - sajnos nem tudjuk átvenni azoknak az ügyfeleknek a kérelmét, akik  előkészítetlen dokumentációval, kitöltetlen adatlapokkal érkeznek. Ilyen esetben az ügyfeleknek az ügyintézésre új időpontot kell foglalniuk.

A konzulátus a magyarországi ügyintézést igénylő ügyekben a kérelmeket csak átveszi és továbbítja az illetékes hatóságnak, a további ügyintézésre nincs ráhatása. Ennek megfelelően a Magyarországon folyamatban lévő ügyekben a konzulátus nem tud tájékoztatást adni, ezért kérjük, hogy ilyen megkereséssel ne is terheljék a telefonvonalat, illetve az e-mail forgalmat.