2018. szeptember 20-án 20 órakor az oslói Cosmopolite-ban lép fel a kiváló magyar énekesnő, Palya Bea és a Prima-díjas Szokolay Dongó Balázs. 

A Cosmopolite Scene koncertajánlása szerint Palya Bea magyar népzene és világzene énekes és dalszerző. A magyar, a roma és a bolgár népzene meghatározó volt pálya elején és művészetének kialakulásában. Később a szefárd és az indiai zene is inspirálta. Palya Bea mindössze 16 éves volt, amikor megalakította el együttesét a Zurgó, amellyel azóta is rendszeresen fellép. Később számos világhírű zenésszel is együtt dolgozott. Általában saját maga írja dalait, amelyek egy lírai, megindiító és személyes belső világot mutatnak be. Számai tradicionális és modern témákat ötvöznek, albumait pedig úgy tekinthetjük mint saját belső utazásának zenei manifesztumait. Pályája kezdete óta termékeny szerző, 2003 óta minden évben adott ki új albumot és közben folymatosan koncertkörutakon vett részt. 

Az oslói Cosmopolite Scene-ben Szokoly Dongó Balázs Prima-díjas és Artisjus-díjas népzenésszel együtt lép fel, aki a magyar népi fúvós hangszerek és az erre épülő improzivatív, jazz-es alapokon nyugvó zeneiség egyik legfontosabb magyar képviselője. Szokolay Dongó Balázs most lép fel először Palya Beával együtt Oslóban. 

A koncert 20 órakor kezdődik, a kapunyitás 19 órától van. 

Helyszín: Cosmopolite Scene, 0477 Oslo, Vogts gate 64. 

 

A koncertre a jegyek a Cosmopolite honlapján az alábbi linken vásárolhatóak meg:

http://www.cosmopolite.no/program/cosmopolite/2018/september/bea_palya_ft_balazs_szokolay_dongo