Kedves Ügyfél! A COVID-19 járványügyi helyzetre tekintettel igyekszünk az ügyfelek számára csökkenteni az ügyintézés során a Konzuli Hivatalban eltölteni szükséges idő hosszát. Időpontfoglalást megelőzően ezért az oldal alján található formanyomtatványokat előre kitöltve, PDF formátumban kérjük elküldeni a Consulate.OSL@mfa.gov.hu címre. Csak akkor foglalható időpont, ha a konzulátusi e-mail címről jóváhagyást kapott rá. Amennyiben jóváhagyást kapott a fenti e-mail címről az időpontfoglalásra, papírjai egészen biztosan megfelelően előkészítettek és így ha azokat magával hozza, a konzulátusi ügyintézés rövid és gördülékeny lesz. 

 

ELVESZETT, ELLOPOTT, MEGTALÁLT OKMÁNYOK

Elveszett, ellopott, eltűnt okmányok bejelentése

Amennyiben magyar okmányát ellopták, vagy elvesztette, ennek tényét be kell jelentenie a magyar hatóságok felé.

A bejelentés megtétele különösen fontos azért, mert az okmányokkal bárki visszaélhet,és ebből  nagyon komoly kellemetlenségek támadhatnak. Amennyiben az okmányai elvesztését, ellopását nem jelenti be, a későbbiekben egy esetleges visszaélésért a felelősség Önt terhelheti. Kérjük, hogy a bejelentést először a helyi rendőrségen tegye meg és a bejelentés tényéről kérjen angol nyelvű jegyzőkönyvet! A rendőrségi jegyzőkönyv birtokában tudja az okmány elvesztését/ellopását a konzulátuson bejelenteni.


A konzuli hivatalban a bejelentést az erre szolgáló formanyomtatványon kell megtenni, amely a lap alján letölthető.

A bejelentést követően a konzulátus gondoskodik az okmány letiltásáról.

 

Megtalált okmányok bejelentése

Amennyiben valamely korábban elveszett, eltűnt, vagy ellopott magyar okmányát megtalálta, vagy az előkerült, ennek tényét szintén be kell jelentenie a magyar hatóságok felé. Ezt a konzulátuson keresztül is megteheti a lap alján található  nyomtatvány segítségével.

A bejelentés módja a konzulátuson azonos az okmányok elvesztésének, eltűnésének, ellopásának bejelentésével.

Felhívjuk ugyanakkor a figyelmet, hogy tapasztalataink szerint a megtaláltként lejelentett okmányokkal való utazás gyakran problémákat okoz, ami abból is adódhat, hogy  megtalálás tényét nem vezetik át időben az erre szolgáló rendszeren. A legcélszerűbb megoldás a megtalált okmány használata helyett új okmány igénylése.

 

Letölthető adatlapok

Kitöltési útmutató elveszett vagy ellopott személyazonosító igazolvány vagy útlevél bejelentéséről készülő jegyzőkönyvhöz

Jegyzőkönyv elveszett vagy ellopott személyazonosító igazolvány vagy útlevél bejelentéséhez

Jegyzőkönyv útlevél vagy külföldre utazáshoz használt személyazonosító igazolvány megtalálásáról