FIGYELEM ! – ÚJ ONLINE IDŐPONTFOGLALÓ RENDSZER

Tájékoztatjuk Kedves Ügyfeleinket, hogy 2023. február 1-jétől erkölcsi bizonyítvánnyal kapcsolatos ügyekben ügyintézésre időpontot foglalni kizárólag elektronikus úton lehetséges. Időpontfoglaláshoz kérjük lépjen be elektronikus időpontfoglaló rendszerünkbe, az alábbi linkre kattintva! 

https://konzinfoidopont.mfa.gov.hu

 

Hatósági erkölcsi bizonyítvány igénylése

Kérjük mindenképpen olvassa el az Alapinformációkban található tájékoztatást is!

1., Erkölcsi bizonyítványának Magyarországról történő beszerzéséhez kérjük, szíveskedjen nyomtatott betűkkel kitölteni az űrlapot. Az űrlapon szereplő információval ellentétben a külföldön benyújtott kérelem esetén az űrlap sokszorosítható.

2., A kérelem benyújtására kizárólag személyesen van lehetőség, az űrlap aláírására a konzulátuson kerül sor.

3.,  A kérelem benyújtásánál érvényes személyazonosító igazolványt vagy útlevelet kell bemutatni.

4., Az erkölcsi bizonyítvány beszerzéséért a honlapon a „Konzuli díjak” részben meghatározott összeget kell fizetni. Amennyiben a magyarul kiállított erkölcsi bizonyítvány hiteles angol fordítását is kéri, a konzuli díj a honlapon írtak szerint magasabb.

5., Az erkölcsi bizonyítvány várhatóan 4-5 nap elteltével érkezik meg. Amennyiben azt kéri, hogy postán küldjük ki, szíveskedjen egy saját nevére megcímzett és felbélyegzett, ajánlott válaszborítékot biztosítani a kérvény leadásakor.

6. Kérjük, hogy a dokumentumot kék tollal a konzulátuson írja alá!

7., A kérelem nyomtatvány kitöltéséhez és kézbesítési helyéhez kapcsolódó fontos információk:

  • a nyomtatvány 8., pontjához (Tartózkodási hely) az itteni, Norvégián belüli címét írja be;
  • a II., pontban a kézbesítést csak akkor töltse ki, ha magyarországi címre kéri az erkölcsi bizonyítványt – ha a kézbesítést Norvégiába kéri, akkor ezt a részt hagyja üresen;
  • ha az erkölcsi bizonyítványt Norvégiában szeretné felhasználni, akkor a III., pontban válassza a „nem” lehetőséget, a IV., pontot pedig hagyja ki!

8. Erkölcsi bizonyítvány igénylése Magyarországon:

  • postahivatalokban;
  • elektronikus úton Ügyfélkapu regisztrációval rendelkező ügyfelek ügyfelek Webes Ügysegéd alkalmazáson, valamint OkmányApp mobil applikáción keresztül;
  • személyesen a Központi Okmányirodában (Budapest XIII., Visegrádi utca 110–112.) 

9., Adatlap erkölcsi bizonyítvány igényléséhez:

Adatlap erkölcsi bizonyítvány igényléséhez

Felülhitelesítési kérelem