„Ügyfélfogadási idő: hétfő, kedd, szerda és csütörtök 09:00 - 12:00 óra, péntek 10:00 -12:00 óra.

FIGYELEM ! – ÚJ ONLINE IDŐPONTFOGLALÓ RENDSZER

Tájékoztatjuk Kedves Ügyfeleinket, hogy 2023. február 1-jétől ügyintézésre útlevél, személyi igazolvány, hitelesítés, ügyfélkapu, családi állapot igazolás, életbenlét igazolása, erkölcsi bizonyítvány, külföldi letelepedés, lakcímváltozás, anyakönyvi kivonat kiállítása (már anyakönyvezett személyek esetén) ügyekben időpontot foglalni kizárólag elektronikus úton lehetséges. Időpontfoglaláshoz kérjük lépjen be elektronikus időpontfoglaló rendszerünkbe, az alábbi linkre kattintva! 

 

https://konzinfoidopont.mfa.gov.hu

 

Egyéb ügyekben (pl.: állampolgársági ügyek; születés, házasság, BÉT, válás, haláleset hazai anyakönyvezése; apai elismerő nyilatkozat, tartózkodási engedély) kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a consulate.osl@mfa.gov.hu e-mail címen. Ezen ügyekben ahhoz, hogy minél több ügyfelet tudjunk fogadni, az időpontfoglalást megelőzően az aktuális ügyekre vonatkozó aloldalak alján található formanyomtatványokat előre kitöltve, dátum és aláírás nélkül, PDF formátumban meg kell küldeni a Consulate.OSL@mfa.gov.hu címre előzetes egyeztetésre. Azokhoz csatolni kell a szükséges okiratokat (pld. külföldi anyakönyvi kivonat, névváltoztatási okirat, stb. Apostille pecséttel, valamint a személyes okiratai(ka)t! Időpont csak akkor foglalható, ha az adott ügytípushoz minden nyomtatvány egyeztetése megtörtént és minden szükséges okirat rendelkezésre áll. Ebben az esetben papírjai egészen biztosan megfelelően előkészítettek, így ha azokat magával hozza, a konzulátusi ügyintézés gyors és gördülékeny lesz.

 

TELEFONOS TÁJÉKOZTATÁS: Hétfő-Csütörtök 13:00-16:30, Péntek 13:00-14:00 a +47 22 54 76 48-as telefonszámon!

Az ügyintézési idő meghatározásakor azzal számolunk, hogy az ügyfelek előre előkészítik a dokumentumokat, illetve kitöltik az adatlapokat, ezért ha valakinek helyben kell ezt megtennie, az a kérelem átvételének megtagadását eredményezheti.

Az ügyfeleket az időpontfoglalás alapján fogadjuk. Az ügyek nagy száma miatt a késésből eredő csúszásokat nem tudjuk kezelni, ezért kérjük, hogy időben érkezzen! Felhívjuk a figyelmet, hogy késés esetén várhatóan új időpontot kell foglalnia!

 

Az időpontfoglalás alapján kizárólag azon ügy intézésére van lehetőség, amelyre a foglalás szól. Más ügyeket, illetve további ügyeket a konzulátus nem vesz át.

A kérelem benyújtásakor a honlapon meghatározott dokumentumokat, okmányokat kell benyújtani. Amennyiben a kérelem hiányos, az ügyfél hiánypótlási felhívást kap, amelynek teljesítéséig az ügyintézés nem kezdődik meg.

Útlevélkérelmeknél nincs lehetőség hiánypótlásra. A hiányos kérelmeket nem vesszük át és új időpontot kell foglalni.

A konzuli díj megfizetése az ügyintézés feltétele. Amennyiben a díjat nem tudja kifizetni a kérelem benyújtásakor, az eljárás nem indul meg. Ilyen esetben új időpontot kell foglalnia.

A konzulátuson azonnali, illetve sürgősségi eljárásra nincs lehetőség. A honlapon feltüntettük, hogy melyik eljárásnak mennyi a várható ügyintézési ideje, azonban ez csak tájékoztató jellegű, az eljárási idő rövidebb, illetve hosszabb is lehet.

Kérjük, hogy lehetőség szerint az eljárás során olyan hozzátartozókkal jelenjen meg, akiknek jelenléte az eljáráshoz valóban szükséges!

konzulátuson mosdó sajnos nincs.

A KÉRELEM BENYÚJTÁSA UTÁN

A magyarországi ügyintézést igénylő konzuli ügyek állásáról a konzulátus nem tud tájékoztatást adni. Amennyiben érdeklődni kíván, közvetlenül az adott magyarországi hivatalt keresse meg!

Az eljárás lezárultáról az adott ügy függvényében telefonon vagy e-mailben értesítjük Önt. A kézbesítésekre postán vagy személyes átvétellel kerülhet sor. A kézbesítés módjával kapcsolatos igényét a kérelem benyújtásakor kell egyeztetnie az ügyintézővel, illetve postán beadott kérelem esetén a kísérőlevélben megírnia.

Az egyes dokumentumok, okmányok átvételére munkanapokon 09:00 – 12:00 között kerülhet sor, amelyhez nem kell időpontot foglalni.

KAPCSOLATTARTÁS A KONZULÁTUSSAL, VISSZAJELZÉS

A telefonvonalak zsúfoltsága miatt kérjük, hogy elsősorban e-mailt küldjön a konzulátusnak a Consulate.OSL@mfa.gov.hu címre!

Fontosnak tartjuk, hogy az ügyfeleink kiszolgálása magas szakmai színvonalon, udvariasan történjen. Ehhez fontos számunkra az Ön véleménye, ezért kérjük, hogy ha észrevétele, véleménye van az ügyintézéssel kapcsolatban, úgy írja meg a konzulátus e-mail címére! Kérjük, azt is írja meg, ha elégedett volt az ügyintézéssel!”